3. 8. 2025   |   svátek má Miluše
 

Rybí filé zapečené s houbami a sýrem

Název Množství a jednotka
rybí filé 500 g
houby 200 g
eidam strouhaný 100 g
máslo 100 g
drcený kmín
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybí filé si naporcujeme, osolíme a posypeme rybím kořením. Necháme odležet. Mezi tím si na pánvičce na másle osmažíme houby nakrájené na plátky. Posolíme a okmínujeme.
Do zapékací misky si dáme máslo, rozehřejeme jej a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno. Vložíme porce rybího filé a po obou stranách opečeme. Přidáme podušené houby, zasypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a v troubě zapečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí slezanka (čalamáda)

Postup: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, dáme do napařovacího hrnce a mírně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...